Rijpere huid

De rijpere huid vraagt om een andere soort verzorging dan je misschien eerder gewend was: hoe ouder je huid wordt, hoe droger het gezicht. Het is dus belangrijk dat je op tijd begint met een goede anti-aging crème! Wij tippen de beste skincareproducten voor de ouder wordende huid.

Soapwalla Kitchen
Restorative Face Serum
Artikelcode RFS1
€59,00
Soapwalla's Restorative Face Serum is een echte allemansvriend. Het verjongt en revitaliseert de huid, maakt de poriën fijner en helpt de natuurlijke hydratatiebalans van de huid te beschermen.
Soapwalla Kitchen
Hydrating Facial Toning Mist
Artikelcode HYDT4
€39,50
Spray it! De Hydrating Facial Toning Mist is de uitblinker uit je badkamerkastje. Het verfijnt de huidtextuur, hydrateert, kalmeert en versoepelt. Daarnaast zorgen de pure rozenblaadjes ervoor dat roodheid van de huid en irritatie worden geminimaliseerd.
Soapwalla Kitchen
Lavender & French Clay Soap Bar
Artikelcode SBLAV
€13,00
Let’s get soapy! Duik in bad of onder de douche met Soapwalla’s Lavender & French Clay Soap Bar. Deze zeepbar is zo ontworpen dat zelfs de meest gevoelige huid grondig wordt gereinigd en gekalmeerd, dus ook de gevoelige babyhuid.
Agent Nateur
Holi (C) Youth Skin Refining Face Vitamines
€110,00
Oops, need some help? Het Holi (C)-vitaminepoeder zorgt ervoor dat de sporen van je korte nachten worden gewist. De formule licht fijne lijntjes op, verminderd littekens en geeft je huid een vitamineboost.
Soapwalla Kitchen
Lemongrass & Green Tea Soap Bar
Artikelcode SBLGGT
€13,00
Let’s get soapy! Duik in bad of onder de douche met Soapwalla’s Lemongrass & Green Tea Soap Bar. Groene thee is het paradepaardje van deze zeepbar. Groen thee zorgt er namelijk voor dat de huid intens maar zeer subtiel wordt gereinigd.

Wat is de betekenis van een rijpere huid eigenlijk? Vanaf welke leeftijd kun je spreken van een ouder wordende huid? In de beautywereld wordt er vanuit gegaan dat je vanaf 25 jaar de eerste tekenen van huidveroudering optreden. Dat begint vaak met de zichtbaarheid van fijne lijntjes of rimpels, met name op de bovenlip of op het voorhoofd. Ouderdomsvlekken ga je pas op veel latere leeftijd zien, maar toch is het aan te raden om op jonge leeftijd al te beginnen met een anti-aging crème. Rimpels voorkomen en weer helemaal een strakke huid krijgen is bijna niet mogelijk (tenzij je aan de botox gaat), maar rimpels verminderen kan absoluut. Een verouderde huid kenmerkt zich door een slappe huid op het gezicht, omdat collageen op latere leeftijd steeds moeilijker wordt aangemaakt. Je kunt daarom het beste kiezen voor een dagcrème of serum waar collageen in zit, om de verslapte huid mee te verstevigen: zoals die van Soapwalla of Agent Nateur, bijvoorbeeld. Voor het reinigen van de oude huid raden we de zeepbars van Soapwalla aan; die zijn ook lief voor de gevoelige huid. Een masker speciaal voor de rijpere huid heeft BEAUTSY niet in haar assortiment, maar kies er dan liever één voor een droge huid in plaats van een vette of gecombineerde huid.