Basket
0 artikelen
Nothing here! Supply yourself with some BEAUTSY goodies....
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Wil jij ook beautyproducten zónder poeha?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 10% korting op je eerste aankoop! Omdat de inhoud van je badkamerkastje een feestje moet zijn.
Join Us
*Bij het aanmelden van onze nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy policy. De korting is voor eenmalig gebruik en kan niet worden gecombineerd met andere kortingsacties.
Hop on
Heb je al een account? Dan kun je hier inloggen.
Get in there
Maak hier een account aan zodat je lekker makkelijk kunt afrekenen, je bestelling kunt volgen en op de hoogte blijft van BEAUTSY.
28 May 2019

How to: je gezicht wassen

Van het checken van je huidtype tot exfoliëren: in deze rubriek verklapt BEAUTSY je alle geheimen, feiten en fabels over populaire skincare-rituelen. Dit keer: het wassen van je gezicht. Doe jij dat eigenlijk wel goed? 

Dit is er één in de categorie: ‘hoe moeilijk kan het zijn?’. Maar, au contraire: er gaat een hele filosofie schuil achter het wassen van je gezicht. Wanneer je je gezicht namelijk op de verkeerde manier wast, kan dat averechts werken voor je huid. Je bent je er waarschijnlijk niet eens van bewust dat jij dagelijks dezelfde missers maakt. Hoe je het dan wel doet en welke producten je het beste kunt gebruiken, leggen we je hieronder uit.

1. Kies het juiste product

Voor je begint met het regelen van de juiste watertemperatuur (whut?) en andere zaken, moet je natuurlijk wel het juiste product gebruiken dat past bij jouw huid. Een blok zeep is prima om je lichaam mee te wassen, maar is véél te heftig voor de gevoelige en dunne huid van je gezicht. Op BEAUTSY vind je vier merken die cleansers bieden voor een gevoelige, onzuivere, verstopte of rijpere huid.

Bekijk hier alle cleansers

2. Was je handen

Je handen zijn de grootste verzamelplaats van bacteriën, geen gek idee dus om eerst even je handen te wassen voordat je je gezicht ermee aanraakt. Anders is het net alsof je de ramen gaat wassen met een vuile spons. Niet zo handig. De soapbars van Soapwalla reinigen en verzachten de huid en zijn fijn voor zelfs de meest gevoelige huidtypes.

Bekijk hier de soapbars

3. Regel de watertemperatuur

De temperatuur van het water dat je gebruikt om je gezicht mee te wassen is van groot belang. Ja, echt! Te heet water zorgt ervoor dat je huid gaat uitdrogen en de talgproductie wordt verhoogd, te koud water gaat de huid op den duur irriteren. De beste manier om je gezicht te wassen is met lauw water. Was dus niet je gezicht onder de douche!

4. Spoel goed na

Spoel goed na! Als je dat niet doet, blijven er namelijk resten zeep of reinigingsmiddel achter op de gezien, die je poriën kunnen verstoppen, acne kunnen veroorzaken of de huid kunnen irriteren. De beste manier om na te spoelen is met koud water: het koude water zorgt ervoor dat de poriën samentrekken, waardoor je huid beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf.

5. Deppen, niet wrijven

Gebruik een zachte handdoek om je gezicht mee droog te deppen. Wrijf niet, want dan beschadig je de huidcellen van de bovenlaag. Dep je gezicht niet helemaal droog, maar hou ‘m nog een beetje vochtig. O, en zorg ervoor dat je handdoek schoon is: anders kun je weer van helemaal opnieuw beginnen.

6. Breng een serum aan

Een serum is een geconcentreerd goedje dat licht van textuur is en een hoge dosis aan stoffen bevat die ideaal zijn om huid-issues (zoals pigmentvlekjes, veroudering of roodheid) mee aan te pakken. Een serum is niet bedoeld om je huid tegen invloeden van buitenaf te beschermen, dus zie het als aanvulling op je dagcrème of moisturizer.

Bekijk hier alle serums en olie’s

7. En dan je moisturizer

Klaar? Breng dan als de bliksem een moisturizer aan, oftewel: een vochtinbrengende crème. Een vochtinbrengende crème vermengt zich met het resterende vocht op je gezicht en zorgt ervoor dat het goed wordt opgenomen door je huid. Nectar Organics heeft er één speciaal voor een droge huid en voor de extra gevoelige huid onder de ogen. 

Bekijk hier alle moisturizers

8. Was niet te vaak

Met het wassen van je gezicht verwijder je vuil en dode huidcellen en zorg je ervoor dat je huid goed gehydrateerd én zijdezacht blijft. Twee keer per dag je gezicht wassen is echter genoeg: ’s ochtends als je opstaat en ’s avonds nadat je je make-up eraf hebt gehaald.

9. Scrub met mate

Scrubben of exfoliëren (de één doe je met een grove korrel, de ander met een fruitzuur) is top om je dode huidcellen mee te verwijderen, maar doe het niet vaker dan één keer per week. Scrubben leidt namelijk al heel snel tot irritaties, roodheid en acne. De beste manier om te scrubben is door met een schoon washandje met lauwwarm water in ronddraaiende bewegingen over je gezicht te gaan.

Bekijk hier alle exfoliators en scrubs

10. Gebruik liever geen gezichtsdoekjes

Oké, misschien kneiterhandig tijdens een one night stand, maar niet supereffectief voor je huid. Door water en zeep te gebruiken was je het vuil van je gezicht, maar met een reinigingsdoekje verplaatst je alleen maar het vuil. Je kunt de doekjes wel gebruiken om je make-up mee te verwijderen, maar gebruik daarna nog altijd een facewash.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »