Basket
0 artikelen
Nothing here! Supply yourself with some BEAUTSY goodies....
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Wil jij ook beautyproducten zónder poeha?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 10% korting op je eerste aankoop! Omdat de inhoud van je badkamerkastje een feestje moet zijn.
Join Us
*Bij het aanmelden van onze nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy policy. De korting is voor eenmalig gebruik en kan niet worden gecombineerd met andere kortingsacties.
Hop on
Heb je al een account? Dan kun je hier inloggen.
Get in there
Maak hier een account aan zodat je lekker makkelijk kunt afrekenen, je bestelling kunt volgen en op de hoogte blijft van BEAUTSY.
01 Apr 2019

5 trends op de Indie Beauty Expo

Als er één plek is waar we the next big thing in (cleane) cosmetica opduikelen, is het de Indie Beauty Expo. Dit jaar vond de beurs plaats in blits Berlijn. BEAUTSY was erbij en spotte vijf trends voor 2019.

 

Funky shapes en knallende kleurtjes, vernieuwende tools voor een quick & easy beautyroutine en kekke namen als Nailfix & Chill - opnieuw kijken we onze ogen uit op de Indie Beauty Expo (IBE), waar louter onafhankelijke, indie beautymerken in de spotlight worden gezet. Ontstaan in The Big Apple (omdat, waar anders) is deze beurs in vier jaar tijd één van de belangrijkste events binnen de cleane cosmetica-industrie geworden en heeft de bewustzijnstrend vorig jaar ook zijn koers richting Europa gezet.

Speelveld van dit jaar: STATION Berlin in de Duitse hoofdstad, waar meer dan 700 creatievelingen uit de industrie, de media, influencers en beautybloggers zich een weekend lang verzamelen in een walhalla vol prachtcreaties en beautybrouwsels. Tussen de 60+ stands is het BEAUTSY’s plicht om te kijken welke producten nou écht clean zijn (tussen het maken van honderden snapshots van die roze instawall met bloemen, of course), maar kregen we ook vijf trends in het vizier die duidelijk naar voren komen als the next big thing voor 2019. Komen ze!

1. The Power of Colour

Orange is the New Black zei het in 2013 al: kleur is je van het! Niet alleen op de catwalk, maar ook in de beautywereld. Waar clean, minimalistisch en natuurlijk als sleutelwoorden golden aan het begin van de indie beautymovement, zien we een duidelijke shift naar kleuruitspattingen - op verpakkingen, maar ook in de crèmes zelf. AEOS is zo’n merk waar kleur een hoofdrol speelt, met een blauwe en roze productlijn (hi there, blauwe kristallen en rozenkwarts!). Ook helemaal leuk: de opvallende verpakkingen van Muti, de kleurrijke crèmepjes van Merci Handy en de zonnebrand van MIMITIKA. Of wat dacht je van de knalroze toner en lipmaskers van Herbal Dynamics?

Brands van BEAUTSY die aan deze trend meedoen: Girl Smells, GOLDA en Plant Apothecary.

2. Tools, tools, tools

Beautyproducten komen tegenwoordig met toebehoren, oftewel: een heel leger aan materialen, instrumenten en coole tools om je beautyroutine mee op te spicen. Zo krijg je van Jane Apothecary een porseleinen spatel, geeft MAVIOR BEAUTY een tool om je kwasten mee te reinigen en kun je met Glow Cup je de bloedcirculatie in je gezicht stimuleren. Woah! Andere tools die we geinig vonden: Spoolies voor prachtige en gezonde curls (toedeloe, irritante krultang!), Nailfix & Chill van COSNOVA (die wil je alleen al voor de naam) en on the go-haarmaskers van Ikoo. Alsof je nét uit de douche komt.

Brand van BEAUTSY die aan deze trend meedoet: de duurzame badmutsen van Shhhowercap. Óók leuk voor in de regen.

3. Quick & easy

We hebben het druk, druk, druk en alles moet tegenwoordig snel, snel, snel. Helemaal fijn dus dat beautymerken snappen dat het op sommige dagen gewoon quick & easy moet. Woest populair zijn de sheetmasks, patches en oogmaskers, op de beurs gespot van Patchologoly. Of wat dacht je van het Italiaanse merk Purophi, die één product op de markt brengt met vier functies: te gebruiken als face wash, eye make-up remover, tonic én masker. Unwash doet dat trouwens ook, met een 2 in 1-product dat shampoo én conditioner combineert. Handig voor de travel girls onder ons!

Brands van BEAUTSY die aan deze trend meedoen: de soapbars van Soapwalla en de multi-purpose oil van Le Prunier.

4. Mix & Match

Nog meer spannende dingen: skincare labels laten steeds vaker het design over aan de consument. Je maakt dan zelf een samenstelling van de losse ingrediënten tot je gepersonaliseerde en ideale potje beautyspul. Zo creëer je een beautyroutine die helemaal bij jouw huid past. Cool, hè? Brands als Emulsion (mix je eigen shampoo) en Muti (met de nieuwe Add-lijn). Maar ook de multi-inzetbare producten van Barcelona based Alex Carro is er eentje voor op je badkamerkastje, van jou én van je vriend: de lijn is namelijk geheel unisex. Roeren, maar!

Brand van BEAUTSY die aan deze trend meedoet: de Holi C-powder van Agent Nateur; je mixt poeder met water, een toner, je favoriete dagcrème of zonnebrand.

5. Genderless

We noemden net al de unisex-lijn van Alex Carro, want genderneutrale producten in beautyland poppen steeds vaker op. Ook Purophi en Zenz hebben de focus op healthy, natural, organic en sustainability, niet op de mannen- of vrouwenhuid. Oliën worden gebruikt als een vorm van parfum, waardoor het aan de no parfum-norm van BEAUTSY voldoet. Hoera! Wist je trouwens dat er soms zelfs in de duurste beautyproducten soms kleine plastic deeltjes zitten verwerkt? En die stromen via je doucheputje gewoon de oceaan in. Gelukkig wordt plastic bij al deze merken gewoon snoeihard vermeden. Alles voor een mooiere planeet. Hell, yeah!

Brands van BEAUTSY die aan deze trend meedoen: de unisex-producten van RAHUAAgent Nateur, Plant Apothecary, Linné Botanicals, Salt & Stone, GOLDA, Nectar Organics en Soapwalla.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »